Kuchnia

Kuchnia

RYŻ Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki 1 porcja

100g ryżu brązowego
150g piersi z kurczaka
1/3 brokuła
100g fasolki szparagowej
1 mała marchew
1 ząbek czosnku
ulubiona przyprawa Ten Smak
sos sojowy
Ryż przez 30 minut gotujemy we wodzie. Kurczaka kroimy w kostkę. Obieramy fasolkę i kroimy na mniejsze kawałki, po czym gotujemy razem z brokułem (fasolka 20 minut, brokuł 8 minut). Marchewkę ścieramy na tarce, czosnek przepuszczamy przez wyciskacz. Po podsmażeniu mięsa dodajemy na patelnię wszystkie pozostałe składniki i całość skrapiamy sosem sojowym. Danie gotowe. Idealne aby zabrać w pojemnikach do szkoły lub do pracy. Smacznego!

Wartości odżywcze

Białko: 47g
Węglowodany: 80g
Tłuszcze: 14g
Energia: 661 kcal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation