Kuchnia

Kuchnia

Muffiny kawowe z chałwą
Składniki:
100g masła
1 jajko
1/2 szklanki mleka
2 łyżki kawy rozpuszczone w 2 łyżkach gorącej wody (dałam ciut więcej)
2/3 szklanki cukru
cukier z wanilią
1 i 3/4 szklanki mąki
1/4 łyżeczki soli
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
12 kawałków chałwy waniliowej



Wykonanie:

W misce wymieszać rozpuszczone i ostudzone masło z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajko, letnią kawę oraz mleko. Wymieszać. W drugiej misce wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wlać mokre składniki do suchych i wymieszać do połączenia składników. Mogą pozostać grudki. Napełniać foremki do połowy, włożyć kawałek chałwy i przykryć masą.
Piec około 20 minut w temperaturze 180oC.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation