Kuchnia

Kuchnia

PIECZONA PIERŚ Z INDYKA W GLAZURZE MIODOWO MUSZTARDOWEJ


1 pierś indyka
marynata:
2 łyżki miodu
1 łyżka octu winnego
2 łyżki musztardy Dijon
sól (ok.0,5 łyżeczki)
0,5 cytryny - sok

Miód podgrzać , dodać ocet, musztardę, sól i sok z cytryny. Wymieszać wszystko.
Pierś wsadzić do woreczka do pieczenia i wlać marynatę. Obtoczyć pierś w marynacie i zostawić na noc w lodówce.
Piekarnik nagrzać do 180C
Piec pierś przez 30 minut w worku. Po pół godzinie worek przeciąć i piec 20 minut polewając co 5 minut sosem z worka.
Wyjąć pierś z piekarnika. Odstawić na 5 minut.
Po 5 minutach pieczeń można kroić w plastry.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation