Kuchnia

Kuchnia

Faszerowana dynia

Składniki:
– dynia piżmowa
– puszka czerwonej fasoli
– pół puszki kukurydzy
– puszka krojonych pomidorów
– 100ml passaty
– 100ml mleka kokosowego
– sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, papryka wędzona, suszona cebula, granulowany czosnek
– 3 cebule
– 2 ząbki czosnku
– komosa ryżowa (opcjonalnie)

Przygotowanie
Dynie kroimy wzdłuż, usuwamy pestki i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok 30-40 minut.

Na patelni podsmażamy do miękkości poszatkowaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy puszkę pomidorów i passatę. Kiedy woda sie zredukuje dodajemy mleko kokosowe, fasolę, kukurydzę, ugotowana komosę (opcjonalnie) i przyprawy.

Przygotowany sos wykładany na upieczoną dynię i podajemy z wegańskim serem (opcjonalnie), wegańskim majonezem (opcjonalnie), ostrym ketchupem i świeżą kolendrą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation