Kuchnia

jabłkowo-szarlotkowo

Szarlotka na zimno w pucharku

Składniki na 6 pucharków:
200g dowolnych ciastek zmielonych w maszynce (użyłam ciastek owsianych)
1/2 kg jabłek - obrane , pokrojone na kawałki i uduszone z odrobiną cukru i cynamonu
500ml śmietany kremówki
200g serka mascarpone
3-4 łyżki cukru pudru


Wykonanie:
Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem ( można dodać trochę ziarenek wanilii)
Oddzielnie ubić na sztywno kremówkę i delikatnie połączyć z serkiem.
Do pucharków układamy warstwami pokruszone ciastka , następnie masę jabłkową i masę serową.
Wierzch posypać również pokruszonymi ciastkami.
Ja dodatkowo posypałam również startą czekoladą.
Szarlotki wstawić do lodówki i dobrze schłodzić najlepiej przez noc
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation