Kuchnia

Przepisy

Rożki z ciasta francuskiego z czekoladą

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
kilka łyżek nutelli lub innego kremu
2-3 łyzki posiekanych drobno orzechów (opcjonalnie)

Ciasto podzielić na pół wzdłuż, a następnie w poprzek. Powstałe 4 prostokąty dzielimy na pół z góry na dół a kolejne które powstaną po skosie. Otrzymamy trójkąty. Na każdy z trójkątów nałożyć ok. pół łyżeczki nutelli i delikatnie rozsmarować omijając brzegi. Lekko posypać posiekanymi orzechami i zwijać zaczynając od najkrótszego boku trójkąta do przeciwległego rogu. Układać na blaszce wyłożonej matą do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200-210 stopni przez ok 12-15 minut do ze złocenia. Studzić na kratce. Wystudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation