Kuchnia

SWEET but still FIT

SZARLOTKA bez mąki ale Z BRZOSKWINIĄ.

Składniki
na tortownicę o średnicy 21cm
wartość kaloryczna liczona na 8 porcji
Szklanka kaszy manny
Pół szklanki brązowego, trzcinowego cukru
Pół szklanki odtłuszczonego mleka w proszku
Pół szklanki otrębów pszennych zmielonych na mąkę + na wysypanie foremki
100g masła roślinnego z kostki
6 średnich jabłek, u mnie Championy
4 małe, dojrzałe brzoskwinie
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki cynamonu
4 łyżki miodu lub inne słodzidło
Szczypta kwasku cytrynowego

Przygotowanie


Jabłka obieramy i ścieramy na małych oczkach. Brzoskwinie obieramy i kroimy do jabłek. Do owoców dodajemy cynamon i kwasek. Sypkie składniki mieszamy razem w misce. Foremkę smarujemy masłem i wysypujemy zmielonymi otrębami. Na dno wsypujemy 1/3 sypkiej mieszanki i kładziemy 1/2 owoców, polewamy połową miodu, sypiemy kolejną warstwę sypkiej mieszanki i znów kładziemy owoce i polewamy miodem. Na wierzch wysypujemy resztę sypkiej mieszanki i kładziemy masło po kawałku - jeden obok drugiego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation