Kuchnia

SWEET but still FIT

BROWNIE Z CUKINIĄ- DIETETYCZNE, BEZ TŁUSZCZU

2 jajka
10 tabletek słodziku
1/4 łyżeczki soli
1/4 szklanki przecieru jabłkowego
1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
1/2 szklanki kakao
1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki cynamonu
drobno starta cukinia o wadze około 300g (odciśnięta z nadmiaru soku)
ewentualnie trochę mleka, gdyby ciasto było zbyt gęste
Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Blachę o wymiarach około 20×20 cm, wyłożyć papierem do pieczenia

W misce wymieszać mokre składniki: jajka, sól i przecier jabłkowy. Do drugiego naczynia wsypać suche składniki: mąkę, kakao, sodę, cynamon i rozkruszony słodzik i dobrze wymieszać.
Do suchych składników dodać mokre i mieszać, aż do całkowitego ich połączenia.
Przełożyć do foremki. Piec około 30-40 minut, aż do momentu, gdy na wbitym w ciasto patyczku, po wyjęciu, nie będzie surowego ciasta.
Wyjąć z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation