Kuchnia

Ewa Słoka

DRINK MOJITO (czyt. Mohito)


Składniki
40 ml białego rumu
30 ml soku z limonki (ok. 1/2 limonki)
plasterki z 1/2 limonki
3 duże liście mięty
2 łyżeczki białego cukru lub 2 łyżki brązowego cukru
woda sodowa
Przygotowanie

Krok 1. Liście mięty ugniatamy z cukrem i sokiem z limonki. Zgodnie z oryginalną recepturą mięta powinna być ugnieciona delikatnie, ale można też ugnieść ją dokładniej. Cukier powinien rozpuścić się w soku.Krok 2. Na dno szklanki typu collins wrzucamy kilka kostek lodu i zalewamy białym rumem.Krok 3. Dolewamy sok z cukrem i miętą.Krok 4. Dopełniamy szklankę wodą sodową i dodajemy plasterki limonki.Krok 5. Dekorujemy szklankę plasterkiem limonki, a do środka do drinka wkładamy gałązkę mięty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation