Kuchnia

Wigilia

Wigilijne last minute - Błyskawiczna ryba po grecku

1 kg mrożonych filetów rybnych

słoiczek marchwi i selera w zalewie octowej

duży koncentrat pomidorowy

2 cebule

4 łyżki oleju

ostra czerwona papryka

sól, pieprz

sok z cytryny

Rozmroź rybę (skrop sokiem z cytryny, rozmrozi się szybciej). W tym czasie na łyżce oleju przesmaż posiekaną cebulę. Odciśnij marchew i seler z zalewy. W garnku połącz marchew i seler z cebulą, dodaj koncentrat pomidorowy, dopraw papryką, solą i pieprzem, dolej tyle wody, by była odpowiednia gęstość. Rozmrożoną rybę osusz ręcznikiem papierowym posyp solą i pieprzem, usmaż na pozostałym oleju. Gotową przełóż do garnka z sosem warzywnym. Przestudź i wstaw do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation