Kuchnia

zupa

Anyżkowo: Zupa krem z ziemniaków z wędzonym łososiem
Składniki :

600g ziemniaków
bulion drobiowy
sól
pieprz
świeży por
150g serka topionego ( śmietankowy lub ziołowy )
1/3 szklanki śmietanki 30%
150g łososia wędzonego
oliwa
koperek śwież
Przygotowanie :

Ziemniaki obierz. W garnku rozgrzej oliwę. Dodaj pokrojonego pora i ziemniaki. Podsmaż chwilę. Wlej bulion. Gotuj około 15 minut. Dodaj serek topiony, śmietanę oraz przyprawy. Mieszaj aż serek się rozpuści. Zblenduj zupę na gładki krem. Dopraw do smaku sola i pieprzem. Do każdej miseczki ułóż łososia. Wlej gorącą zupę i posyp świeżym koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation