Kuchnia

Ciasta, ciastka, desery 2

Kakaowe pączusie (bez drożdży)

2 3/4 szklanki mąki
1 szklanka kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
4 jajka
1 1/2 szklanki cukru
1/3 szklanki śmietany 18 % lub maślanki
ok 3 łyżki masła,rozpuszczonego
olej do smażenia

Do dużej miski wsyp mąkę,kakao,proszek do pieczenia,sól i wymieszaj.
W mniejszej połącz ze sobą masło,śmietanę,cukier i jajka.
Połącz ze sobą mokre i suche składniki.
Wyrobione ciasto owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na około godzinę.
Po tym czasie ciasto wyłóż na oprószoną mąką stolnicę i rozwałkuj ciasto na cienki placek.
Kieliszkiem wycinamy krążki.
Pączusie smażymy na rozgrzanym oleju,przez około 1 minutę z każdej strony.
Usmażone pączusie odsącz z nadmiaru tłuszczu.Tak przygotowane pączusie możesz polukrować,posypać cukrem pudrem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation