Kuchnia

zupy

Składniki:
0,5 kg selera
2 ziemniaki
1 duża cebula
1 l bulionu warzywnego
1 szklanka mleka koziego
1 ząbek czosnku
szczypta gałki muszkatołowej
olej rzepakowy
grzanki z ulubionego pieczywa
płatki migdałów
szczypiorek
sól
(przepis na 5 porcji)

Seler i ziemniaki obieramy i kroimy w małą kostkę, myjemy. W garnku rozgrzewamy olej, wsypujemy do niego ziemniaki, seler, pokrojoną w mniejsze kawałki cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy około 5 minut. Do całości wlewamy bulion i mleko, gotujemy około 25 minut. Doprawiamy gałką muszkatołową i solą. Zupę studzimy i miksujemy na gładki krem. Podgrzaną, podajemy z grzankami, uprażonymi płatkami migdałów i szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation