Kuchnia

PYSZNOŚCI

panierka KFC
Ciasto naleśnikowe
1 jajko
1/2 szklanki mąki
1/3 szklanki mleka
szczypta soli
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
szczypta pieprzu cayenne (można pominąć)
1/4 łyżeczki ostrej papryki

Wszystkie składniki miksujemy, aż uzyskamy gładkie, jedolite ciasto, powinno być dosyć gęste. Ciastem zalewamy , wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Na ok. 30-40 minut przed smażeniem, wyjmujemy z lodówki, aby osiągnął temp. pokojową, gdyż jeśli będziemy smażyć takie prosto z lodówki, pomimo rozgrzania tłuszczu, temperatura oleju będzie spadać, a będzie nasiąkał tłuszczem.
Dodatkowo
mąka
olej (ok. 1 l) do smażenia
obtaczamy w mące (dosyć dokładnie), usuwamy nadmiar i smażymy we frytownicy (temp. 160 stopni) lub w głębokim garnku. Smażymy ok. 10-15 miut (w zależności od wielkości kawałków), po wyjęciu osuszamy na ręczników papierowych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation