Kuchnia

przepidy

GENIALNY :))
1 kg łopatki wieprzowej
2 cebule
2 ząbki czosnku (nie musi byc)
3/4 papryki zielonej i czerwonej

1l bulionu wołowego
kmin rzymski
1 liść laurowy
2-3 ziela angielskie
papryka słodka
przyprawa do gulaszu (opcjonalnie) lub ulubione przyprawy
200 ml śmietany
2 łyżeczki mąki pszennej


Łopatkę pokroić w kostkę. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Zdjąć z ognia. Cebulkę pokroić w kosteczkę i zezłocić, dodać przeciśnięty czosnek i chwilkę jeszcze podsmażyć. Dodać startą na grubej tarce marchewkę i paprykę pokrojona w kostkę lub małe paski. Podsmażyć. Dodać mięso, liść laurowy, ziela angielskie i przyprawy. Zalewamy bulionem, dodajemy słodka paprykę* i przykrywamy. Dusimy do miękkości. Pod koniec gotowania zdejmujemy pokrywkę i gotujemy do lekkiego odparowania wywaru. Można zabielić śmietaną wymieszaną z 2 łyżeczkami mąki. Zagotować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation