Kuchnia

4_Kuchnia_MIĘSNA_

Klopsiki z białej kiełbasy w kremowym sosie chrzanowym

SKŁADNIKI (4 osoby):

4 białe, surowe kiełbasy
1/4kostki masła
szklanka śmietany zakwaszanej
18%
3 łyżki tartego chrzanu
olej słonecznikowy
sól i pieprz do smaku

WYKONANIE:

Białą kiełbasę obieramy z flaczka, formujemy z niej małe klopsiki i smażymy na oleju.
Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy do niego chrzan następnie mieszamy.
Dodajemy śmietankę, podgrzewamy jeszcze trochę i doprawiamy do smaku sola i pierzem.
Dodajemy do sosu klopsiki i dalej podgrzewamy aż smaki się połączą.
Takie klopski idealnie pasują do gotowanych ziemniaczków i surówki z marchewki ale jako przekąśkę, można je zjeść z bagietką
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation