Kuchnia

gotowanie...

Jaja faszerowane z rzeżuchą

Skladniki :

jajka 4
rzeżucha 1 szklanka
koperek pół pęczka
kurkuma ćwierć łyżeczki
miękkie masło 50 g
majonez 1-2 łyżki
sól i kolorowy pieprz do smaku


Przygotowanie :

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić w zimnej wodzie. Obrać, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka. Żółtka zmiksować z masłem, kurkumą i majonezem. Posiekać połowę rzeżuchy i koperek. Wymieszać z masą żółtkową. Doprawić solą i kolorowym pieprzem. W razie potrzeby dodać więcej majonezu ale masa nie powinna być zbyt mokra. Formować kule i wkładać w połówki białek.
Resztę rzeżuchy opłukać i dokładnie wysuszyć. Wcisnąć połówki jajek w rzeżuchę, tak aby obkleiła białka. Ułożyć na półmisku, obsypać rzeżucha i kolorowym pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation