Kuchnia

RYBKĘ POPROSZĘ ...

Sandacz pod chrzanową pierzynką -
SANDACZ POD CHRZANOWĄ PIERZYNKĄ - składniki:
800 g filetów z sandacza
1 słoiczek chrzanu
1 szklanka gęstej śmietany
3 łyżki jogurtu naturalnego
sok z 1/2 cytryny
mąka do panierowania
olej do smażenia
łyżeczka masła
sól
pieprz
imbir
gałka muszkatołowa
posiekana zielona pietruszka lub kolendra do dekoracji
SANDACZ POD CHRZANOWĄ PIERZYNKĄ - sposób przygotowania:
Rybę umyj, osusz, posyp solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, ułóż w nim usmażone filety z sandacza. Chrzan wymieszaj z 3 łyżkami śmietany oraz 3 łyżkami jogurtu i wyłóż na filety. Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz około 15 minut. Pod koniec pieczenia polej pozostałą śmietaną doprawioną do smaku solą, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową. Przed podaniem posyp rybę zieloną pietruszką lub kolendrą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation