Kuchnia

Lody

Sernikowe lody bananowe z masłem orzechowym

•2 spore, bardzo dojrzale banany
•150ml smietanki 36%
•100g cukru pudru, lub do smaku
•400g serka kremowego - u mnie: Philadelphia
•1/2 lyzeczki ekstraktu waniliowego
•200g masla orzechowego z kawalkami orzechow

W miseczce rozgniec banany na w miare gladka mase. W kolejnej miseczce rozetrzyj maslo orzechowe, tak by bylo bardziej miekkie - ja dorzucilam jeszcze kilka lyzek juz ubitej smietanki, ktora zostala z poprzedniego dnia.



W wiekszej misce ubij serek kremowy z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. W osobnej misce ubij smietanke, do czasu, az zacznie trzymac ksztalt. Wymieszaj banany i maslo orzechowe z masa serowa, a nastepnie delikatnie wmieszaj ubita smietanke. Gotowa mase wyloz do pojemnika po lodach, wylozonego podwojna warstwa folii kuchennej. Zamrazaj co najmniej kilka godzin, a najlepiej przez noc. Podawaj pokrojone na grube plastry.

http://lejdi-of-the-house.bloog.pl/kat,0,page,4,index.html?_ticrsn=3&smoybbtticaid=610bee
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation