Kuchnia

sałatkowo

Sałatka makaronowa

Składniki:


250 g makarony drobne muszelki
150 g papryki konserwowej
200 g ogórków kiszonych
0,5 puszki kukurydzy
0,5 puszki groszku
1 łyżka koperku (u mnie mrożony)
2-3 łyżki majonezu
pieprz czarny w młynku Kamis
sól

Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i odsączyć. Ogórki kiszone obrać z skórki i pokroić w kostkę. Paprykę konserwową pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Dodać koperek oraz pokrojone i odsączone warzywa do makaronu, przemieszać. Dodać majonez, wymieszać i doprawić do smaku. Sałatkę przykryć folią i odłożyć w zimne miejsce do przegryzienia smaków. Przed podaniem ponownie wymieszać ewentualnie ponownie doprawić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation