Kuchnia

kuchnia

1 filet z kurczaka
1 opakowanie jogurtu
3 ząbki czosnku
3 łyżeczki curry
czerwona słodka papryka
pieprz
sólMięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
Pokroić na mniejsze kawałki.
Następnie do miseczki przelać jogurt bałkański.
Dodać do niego curry oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
Całość dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką.
Do powstałej marynaty włożyć mięso.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czai wyjąć mięso z lodówki.
Odsączyć z nadmiaru marynaty.
Nabijać na patyczki do szaszłyków.
Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation