Kuchnia

zupy i gulasze

Zupa meksykańska

składniki:

ok 1,5 l bulionu
4 opakowania mini kiełbasek Degustino
1 duża puszka kukurydzy
1 duża puszka czerwonej fasoli
1 mała puszka białej fasoli
250 ml przecieru pomidorowego
1 duża cebula
3 listki laurowe
2 łyżki majeranku
1 łyżeczka słodkiej papryki
chili pieprz cayenne do smaku
sól,pieprz do smaku
2-3 łyżki mąki pszennej do zagęszczenia
olej do smażenia

Kiełbaski pokroić na grubsze plasterki. Cebulę obrac i pokroic w półplastry. Pokrojone kiełbaski i cebulę podsmażyc na oleju. Następnie zalać bulionem. Dodać listki laurowe i przecier pomidorowy, zagotować. Potem dodać osączone warzywa z puszki oraz słodką paprykę i majeranek. Do smaku doprawić solą, pieprzem oraz chili. Ponownie zagotować. Zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation