Kuchnia

jajka - rozne wersje

JAJKA FASZEROWANE Z WASABI I ŁOSOSIEM
6 jajek
1 łyżeczka pasty wasabi (według upodobań)
50 g łososia wędzonego
1 łyżka śmietany jogurtowej
1 łyżka majonezu
szczypiorek
sól morska
pieprz

Jajka wkładamy do rondla z zimną wodą, wsypujemy pół łyżeczki soli. Podgrzewamy i gotujemy siedem minut od momentu, gdy woda zacznie wrzeć. Przelewamy zimną wodą. Każde jajko kroimy na pół i wydłubujemy żółtka. Odkładamy 6 małych pasków łososia do dekoracji. Resztę drobno siekamy. W miseczce mieszamy: żółtka, śmietanę, majonez, wasabi, posiekany szczypiorek i łososia. mieszamy wszystko widelcem na gładką pastę. Doprawiamy szczyptą soli i świeżo mielonym pieprzem. Nakładamy farsz do jajek. Na wierzch kładziemy paseczki łososia. Można udekorować również szczypiorkiem lub czarnym sezamem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation