Kuchnia

jajka - rozne wersje

Jajka faszerowane papryką i żółtym serem - składniki:

10 jajek
pół czerwonej papryki
2-3 łyżki żółtego sera startego na tarce o drobnych oczkach
dymka lub gruby szczypior
sól i pieprz
majonez

Jajka faszerowane papryką i żółtym serem - sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź, a następnie obierz. Trzy z nich posiekaj w kostkę, podobnie jak połówkę papryki oraz dymkę i wymieszaj. Pozostałe jajka przekrój na połówki. Żółtka rozgnieć (np. za pomocą widelca) i dodaj do posiekanych składników. Wymieszaj z serem i majonezem do uzyskania pożądanej konsystencji. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotową pastą wypełnij połówki jajek. Podawaj schłodzone.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation