Kuchnia

na słono

Tłumaczenie własne Misskiedis, może zawierać błędy!

Składniki:

Bochenek włoskiego chleba (myślę że zwykły biały też da radę ;) )
1/2 szklanki roztopionego masła
1-2 łyżeczek czosnku w proszku (wg uznania)
1 i 1/2 szklanki startej mozarelli


Nagrzewamy piekarnik do 200-205 C
Wykładamy blachę pergaminem
Przecinamy chleb wzdłuż na pół i rozkładamy, jak na obrazku
Obie części smarujemy roztopionym masłem i posypujemy granulowanym czosnkiem
Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na 10-12 minut
Odkrywamy folię i posypujemy chleb startą mozarellą
Wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy 2-4 minuty (w zależności od potrzeb), aż ser się rozpuści i zarumieni
Wyjmujemy na deskę do krojenia, chwilę studzimy, kroimy i podajemy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation