Kuchnia

na słono

Tagliatelle z zielonym sosem

Składniki:
• 25 dag makaronu wstążki np. tagliatelle
• 20 dag jarmużu
• 20 dag śmietany 36%
• 1/3 szklanki mleka
• 2 serki topione naturalne
• olej do smażenia
• sól, pieprz, słodka papryka

Przygotowanie:
Jarmuż dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i drobno posiekaj, starannie wykrawając zgrubienia na liściach. Wrzuć na suchą patelnię. Gdy jarmuż straci jędrność, wlej łyżkę oleju i smaż pod przykryciem aż zmięknie.
Do rondelka wlej mleko i śmietanę, lekko podgrzej i dodaj serek. Wymieszaj, przypraw solą, pieprzem i papryką. Dodaj jarmuż i jeszcze chwilę podgrzewaj. W tym czasie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
Gorący makaron polej sosem i od razu podawaj.

tina / kobieta.interia.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation