Kuchnia

Lunch

Chicken Marsala Przepis | Epicurious.com

1 3/4 szklanki obniżonej sodu bulion z kurczaka (14 uncji)
2 łyżki drobno posiekana szalotka
5 łyżek masła
10 grzyby uncji, przycięte i pokrojone w cienkie plasterki
1 1/2 łyżeczki drobno posiekanej świeżej szałwii
1/4 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki czarnego pieprzu
1 szklanka mąka uniwersalna
4 połówki bez kości bez skóry piersi kurczaka (2 lb całkowita)
2 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
1/2 szklanki dodać 2 łyżki wina Marsala suchy
2/3 cup śmietany kremówki
1 łyżeczka świeżego soku z cytryny
przygotowanie
Umieść stelażem na środkowej pozycji i Rozgrzej piekarnik do 200 ° F.
Doprowadzić wywar do wrzenia w 2-kwarta garnku na dużym ogniu, następnie gotować bez przykrycia, aż zmniejszy się do około 3/4 szklanki, około 20 minut.
Kucharz szalotka w 3 łyżki masła w 8 - do 10-calowy ciężkich patelni na średnim ogniu, mieszając, aż szalotki zaczyna się obracać złotych, około 1 minuty. Dodaj grzyby, 1 łyżeczka szałwii, sól i pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby wydzielają płyn odparowuje i grzyby zaczynają brązowy, 6 do 8 minut. Zdjąć z ognia.
Umieścić mąkę w szerokiej miski płytkie. Delikatnie funt kurczaka do 1/4 cala grubości od 2 arkuszy folią za pomocą płaskiej części w Pounder mięsa lub wałkiem.
Pat kurczaka suche i doprawić solą i pieprzem, a następnie pogłębiać w mąki, 1 kawałek na raz, zrzucić nadmiar. Transfer do arkuszy papieru wosku, układanie kurczaka w 1 warstwie.
Ciepła 1 łyżka każdy oleju i masła w 10-calowy patelni ciężkich ponad ciepła umiarkowanie wysokiego do czasu zniknięcia piany, a następnie podsmażyć pół kurczaka, obracając raz, aż złoty i po prostu gotowane przez około 4 minuty razem. Przeniesienie gotowanego kurczaka w dużym żaroodpornym półmisku, organizowanie w 1 warstwie, a następnie umieścić talerz w piecu, aby się ogrzać. Wipe out patelni papierowym ręcznikiem i gotować pozostały kurczaka w taki sam sposób, a następnie przenieść do pieca, organizując w 1 warstwie.
Dodaj wino szklanki pół na patelni i gotować na dużym ogniu, mieszając i skrobanie, brązowy, bity, około 30 sekund. Dodaj obniżoną bulion, śmietanę, i grzyby, a następnie gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje, 6 do 8 minut. Dodaj sok z cytryny i pozostałe 2 łyżki wina i pół szałwia łyżeczka.
Podawać kurczaka z sosem.


Read More http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Chicken-Marsala-232152#ixzz2ix5wNUEB
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation