Kuchnia

Przepisy

Zobacz pełny odcinek na player.pl
player.pl

Składniki:

1 kg surowych, obranych krewetek
500 g pomidorków cherry
285 g suszonych pomidorów w oleju
4 limonki
3 ząbki czosnku
Oliwa z oliwek
1 łyżka suszonych papryczek chili
1 pęczek świeżej kolendry
1 łyżka cukru
Sól
Pieprz
Ryż basmati

Sposób przygotowania:

Krewetki marynujemy przez około 1 godzinę w soku z 2 limonek, suszonej chili
i posiekanej kolendrze.
Piekarnik z termoobiegiem rozgrzewamy do 180.
Do brytfanny wrzucamy przekrojone na pół pomidorki, pokrojone suszone pomidory, pokrojony czosnek i plasterki limonki.
Całość skrapiamy oliwą.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy krewetki i mieszamy.
Pieczemy w piekarniku przez około 45 minut.
Ryż gotujemy zgodnie z informacją na opakowaniu.
Gotowe danie posypujemy posiekaną kolendrą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation