Kuchnia

mięsne

Kotlet Góralski przysmak
Składniki:

2 podwójne filety z kurczaka średnie
boczek wędzony kilka plasterków pokrojonych w kostkę 2 na patyczek
ogórki konserwowe 3 sztuki miałam mniejsze pokroiłam w grubsze plasterki
cebulka perłowa marynowana
papryka czerwona marynowana 2 kawałki pokrojone w kostkę
szynka gotowana u mnie swojska pokrojona w kostkę po 2-3 kawałki na patyczek
ananas 2 plastry pokrojone na grubsze kawałki
sól,
pieprz
curry
jajko
mąka
bułka tarta
Opis wykonania :


Fileta myjemy rozkrawamy i rozbijamy, solimy z każdej strony, oprószamy curry i pieprzem.
Warzywa, boczek i szynkę nadziewamy na przemian na patyczek do szaszłyków, pozostawiamy z każdego końca po 2 cm. Tak przygotowane szaszłyczki owijamy filetem, panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor. Przed podaniem wyciągamy patyczek i przekrawamy kotlet wzdłuż. Podajemy z ulubiona surówką i dodatkami u mnie frytki :).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation