Kuchnia

mięsne

Kotleciki z kurczaka w musztardzie z pieczarkami i koperkiem

500g filetów z kurczaka
500g pieczarek
2 cebule
1/2 pęczka koperku
300ml jogurtu greckiego
200ml śmietany 18%
2 łyżki musztardy
sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
olej

1. Filety z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i tłuczemy jak na kotlety. Posypujemy przyprawami, mieszamy z musztardą. Podsmażamy na dużym ogniu, na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
2. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w niezbyt małe kawałki (u mnie ćwiartki). Dodajemy do filetów, dusimy do wyparowania wody.
3. Na koniec dodajemy jogurt, śmietanę, posiekany koperek i ewentualnie więcej musztardy do smaku (w zależności od tego jakiej używamy sos może być mniej lub więcej aromatyczny, musimy wyregulować smak sami). Doprawiamy do smaku. Dusimy kilka minut, aż sos zgęstnieje.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation