Kuchnia

kuchnia

MUFFINY Z BATONIKAMI
przepis na 10 sztuk
1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
1/2 szklanki płatków owsianych górskich
1/2 szklanki maślanki
1 jajko
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki syropu z agawy (lub cukru/zmiennika)
1 baton DietaLight

W misce mieszamy mąkę z płatkami i proszkiem do pieczenia. Wbijamy jajko, wlewamy maślankę, dodajemy syrop (lub zamiennik). Mieszamy. Ostawiamy na 5-10 minut. Formę do muffinów wykładamy papilotkami, a najlepiej silikonowymi foremkami. Batonika kroimy w drobną kostkę. Do foremek wykładamy po łyżeczce masy. Układamy po kilka kostek batonika i przykrywamy masą, aby napełnić foremki do około 3/4 wysokości. Dodatkowe batoniki można położyć również na wierzchu - jak u mnie, ale nie polecam, bo łatwo się przypalają. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 15 minut - na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation