Kuchnia

kuchnia

Bananowe muffiny z czekoladą
Składniki:

1 bardzo duży banan rozgnieciony na puree
pół szklanki maślanki
pół szklanki masła
1 jajko
1 i 3/4 szklanki mąki
łyżeczka sody oczyszczonej
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynamonu
pół szklanki cukru
ok. 100g posiekanej gorzkiej czekolady

Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem, cukrem i cynamonem, odstawić.
Masło rozpuścić w rondelku, zdjąć z ognia, dodać maślankę, banany i jajko roztrzepać łyżką do połączenia się. Wsypać suche składniki, mieszać aż nie będzie śladów mąki. Połowę posiekanej czekolady wsypać do masy.

Blaszkę do muffin wyłożyć papilotkami, napełniać je do 3/4 wysokości, z wierzchu posypać pozostałą czekoladą.
Piec ok. 20-25 minut w 180ºC.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation