Kuchnia

pyszne ciasta i torty

Cytrynowiec

Składniki:
Biszkopt- 1 szt.
Herbatniki- 12 szt
Budyń cytrynowy- 2 szt
Galaretka cytrynowa- 1 szt
Masło- 25 dkg
Śmietana- 0,5 l
Cytryna- 2 szt
Cukier- 0.5 szkl
Wódka

Opis przygotowania:
Sposób przygotowania Upiec biszkopt z 4 jaj. Nakropić wodą z cytryną i cukrem. Masa cytrynowa: Ugotować budynie w 0,5 l wody. Do gorącej masy wsypać galaretkę i wlać sok z 1 cytryny - zmiksować. Gdy masa ostygnie dodać masło i wymieszać na gładką masę. Wyłożyć na biszkopt. Śmietanę ubić z rozpuszczoną żelatyną i cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Wyłożyć na masę budyniową. herbatniki namoczone w wódce układać na wierzchu. Polać polewą z cukru pudru z dodatkiem cytryny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation