Kuchnia

ciasta, ciasteczka, desery

SERNIK WIEDEŃSKI
1 kg sera bialego mielonego
pół kostki masła
5 jajek
Budyń waniliowy
2 szklanki cukru,ale podczas ubijania daje jedna na koniec sprawdzam słodkości i dozuje. Wszystko zależy czy ser kupisz słodki, ja kupuje nie słodki.
Zaczynasz od roztopienia masła, odstawiamy chłodne miejsce. Ucierasz białka, odstawiasz. W oddzielnej - głównej misce Ucierasz cukier z masłem, dodajesz jajka, twaróg, budyń cały czas powoli mieszasz mikserem,jak masa będzie gładka stopniowo dodajesz ubite białka za pomocą łyżki mieszasz delikatnie. Wkładasz gotowa do wypieku masę i do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na tacke piekarnika wlej wodę i na to polz ciacho w formie. Piecz ok godziny, po upieczeniu jeszcze przez godzinę nie otwieraj drzwiczek, później delikatnie uchyl.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation