Kuchnia

PĄCZKI I NIE TYLKO

300 g mąki pszennej
250 g twarogu
2 jajka
1 łyżka octu
1/2 łyżeczki sodki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 cukru waniliowe
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE :
Twaróg przeciskamy przez praskę i przekładamy na stolnicę. Dodajemy mąkę, sodkę, proszek, jajka, ocet i cukry waniliowe. Zagniatamy ciasto aż składniki dobrze się połączą. Odkładamy je na 15 minut aby odpoczęło.
Ciasto rozwałkowujemy, podsypując je mąką, na około 2-3 mm. Kroimy na paski, a później na skośne prostokąty. Każdy kawałek nacinamy w środku i przez nacięcie przeciągamy jeden koniec.
Faworki smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto. Wyjmujemy i kładziemy na talerz wyłożony papierem.
Ostudzone posypujemy cukrem pudrem, smacznego.

http://kobieceinspiracje.pl/out,48290.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation