Kuchnia

PRZEPISY

Kotlety jajeczno-pieczarkowe

Składniki dla 4 osób
6 jajek ugotowanych na twardo + 1 surowe
10 pieczarek
1 bułka czerstwa
2 łyżki otrębów owsianych Sante
2 duże cebule
łyżka masła
mleko
szczypiorek lub pietruszka
sól, pieprz
bułka tarta

Jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć dodać do jajek. Pieczarki i cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać do masy jajecznej. Wymieszać, dodać surowe jajko, szczypiorek, pietruszkę, sól i pieprz. Wymieszać dokładnie. Formować kule, spłaszczać, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation