Kuchnia

deserki i koktajle

Sałatka owocowa z mleczkiem kokosowym i migdałami

Składniki
Pomarańcza 1/2 sztuki
Banan – 1/2 sztuki
Gruszka – 1/2 sztuki
Kiwi – 1 sztuka
Mleczko kokosowe – 2 łyżki
Migdały – 1 łyżka (płatki)
Czekolada gorzka – 2g (mała kostka)

Sposób przygotowania:
Wszystkie owoce obrać. Gruszkę i kiwi pokroić w kostkę, a banana w półplasterki (banana można skropić sokiem z cytryny). Z pomarańczy wyciąć filety lub usunąć tylko zewnętrzną białą skórkę i twardsze błony, pokroić na mniejsze kawałki. Czekoladę zetrzeć na tarce lub drobno posiekać nożem. Owoce układać warstwami w salaterce lub wysokiej szklance, polać mleczkiem kokosowym. Całość posypać płatkami migdałowymi oraz gorzką czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation