Kuchnia

ciasta

Kostka Kubuś- ciasto bez pieczenia

Budyń:
* sok Kubuś- 900 ml
* budyń waniliowy bez cukru- 3 opakowania
* masło- 150 g
* cukier trzcinowy- 3 łyżki
Dodatkowo:
* herbatniki- około 30 szt.
* kremówka- 350 ml
* wiórki czekoladowe- do ozdoby (lub starta czekolada)
Budyń:
2/3 soku przelać do garnuszka i, wraz z cukrem, zagotować.
W reszcie soku wymieszać proszek budyniowy, wlać do garnuszka i energicznie mieszać, aż do zgęstnienia masy.
Masę ostudzić i zmiksować z miękkim masłem- dodawać je łyżka po łyżce, nie przerywając ucierania.
Składanie:
Na spód blaszki, wyłożonej folią aluminiową, ułożyć herbatniki, wylać masę kubusiową, na którą wykładamy kolejno: herbatniki, ubitą warstwę kremówki, korę czekoladową.
Ciasto wstawić do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation