Kuchnia

słone

Coconut Chicken Strips Crunch z kremowym sosem miodowo-Mango

Coconut Chicken Strips Crunch z kremowym sosem miodowo-Mango Moczenie
Wydrukuj ten przepis

(Ekran 16 pasków, służy 2-4)

Składniki:

• olej roślinny do smażenia
2 piersi z kurczaka (bez skóry i bez kości), w plasterkach wzdłużnie na 4 paski, to te paski plasterki wzdłużnie na pół, co daje w sumie 8 pasków na piersi
• szczypta curry
• sól
• pieprz
• zaciskowe pieprz cayenne
½ szklanki mąki
2 jajka
2 szklanki słodzonych, rozdrobnionych orzechów kokosowych
1 łyżka szczypiorku, drobno mielonego
• Kremowa, Honey-Mango sosem czekoladowym (przepis poniżej)

Przygotowanie:

-Zacznij od wypełnienia średniej wielkości puli około połowie drogi z oleju roślinnego (ok. 6-8 szklanki) i doprowadzić temperaturę oleju powoli do 350 °, podczas gdy przygotowanie pasków.

-Umieść paski kurczaka do miski i dodaj szczyptę curry, kilka szczypty soli i pieprzu, i szczyptę lub dwie pieprzu cayenne, do pasków, wrzucić paski do herbu nich przyprawy i ustawić je na chwilę na bok.

-Konfigurowanie "powłoka" stację umieszczając mąkę, wraz z inną parą szczypty soli, pieprz i pieprz cayenne, do miski średnich i mieszania łączyć; umieścić jaja do innej misce średniej wielkości i ich pokonać i umieścić słodzone wiórki kokosowe do innej misce średniej wielkości, do herbu paski kurczaka, pogłębiarka jeden pas w czasie do zaprawiony mąką i płaszcz to dobrze; następny, zanurzyć go w jajku, a następnie w tartym kokosem ; naciśnij paski do kokosa bardzo dobrze płaszcz je dokładnie i umieścić powlekanych pasków na płytce trzymać, aż wszystkie paski zostały pokryte.

-paski, dodając około 4-5 pasków do gorącego oleju, i pozwolić im się smażyć przez około 1 ½ - 2 minuty, przenosząc je bardzo delikatnie szczypcami co teraz, a następnie, aż do ich głębokie , złoty kolor, wyjąć z oleju i miejsca na papierze wysadzanej tacy ręcznik do kanalizacji, i posypać każdą partię ze szczyptą soli i pieprzu, kiedy są jeszcze gorące, powtórzyć proces, aż wszystkie paski były smażone.

-Podawać paski gorące, ozdobionych szczyptą mielonego szczypiorkiem i bokiem kremowy, Honey-Mango sos.

½ szklanki majonezu
½ szklanki mrożonych mango kawałki, rozmrożone
2 łyżki świeżych liści kolendry
1 łyżka miodu
• Pinch (mały) curry
3-4 krople sosu Sriracha (dodać więcej, jeśli lubisz nieco bardziej pikantne)
½ łyżeczki świeżego soku z cytryny

Przygotowanie:

-Dodaj wszystkie składniki do miski z robota kuchennego i proces, aż całkowicie połączone i dobrze mieszane, podawać natychmiast, lub przykryć folią i przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation