Kuchnia

Obiad

Roladki z piersi kurczaka z fetą i papryką zawijane w boczku.

Składniki ( na 9 szt. roladek )
- 3 duże pojedyncze piersi z kurczaka
- mała czerwona papryka
- ser feta ok. 140 gram
- boczek wędzony ( 18 dłuższych cienkich plastrów )
- zioła przyprawowe : pomidory suszone + bazylia+czosnek
- olej

Wykonanie
Każdą z piersi kurczaka dzielę na trzy kotlety, rozbijam przez folię tłuczkiem, posypuje delikatnie mielonym czosnkiem. W miseczce ugniatam widelcem ser feta, dodaję do niego pokrojoną w drobną kosteczkę czerwona paprykę i zioła, całość mieszam do połączenia składników. Tak przygotowaną masę wykładam łyżką ( jedna łyżka na pierś wystarczy ) na rozbite piersi i zwijam w roladki. Każdą roladkę dodatkowo owijam dwoma plastrami boczku. Końcówki spinam wykałaczkami. Naczynie żaroodporne smaruję przy pomocy pędzelka odrobiną oleju. Roladki przekładam do naczynia, łączeniem do dołu. Na koniec każdą roladkę smaruję delikatnie olejem również przy pomocy pędzelka. Roladki wkładam do lekko nagrzanego piekarnika, piekę bez przykrycia w 150 stopniach ( z termoobiegiem ) ok. 25-30 minut.

http://kobieceinspiracje.pl/out,55321.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation