Kuchnia

jedzenie

Malinowa czerwień Składniki:

600-800 g chudej karkówki
przyprawy: majeranek, czosnek, słodka papryka, sól, pieprz, kminek
garść suszonych pomidorów (użyłam suchych, nie w oliwie)
olej do smażenia
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1/2 szklanki słodkiej śmietanki

Karkówkę pokroić w plastry, przyprawić i włożyć do lodówki na ok. 1/2 godziny. Następnie obsmażyć z obu stron. Przełożyć do garnka, zalać 2 szklankami wrzątku i dusić. Dodać pokruszone suszone pomidory i gotować aż mięso będzie miękkie. Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Sos doprawić do smaku (słodką papryką, solą, pieprzem i czosnkiem), zabielić słodką śmietanką. Mięso podałam z sałatką z buraczków i ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation