Kuchnia

Śniadania

Kokosowa owsianka z rabarbarem

Składniki na 1 - 2 porcji:

1/4 szklanki płatków owsianych
1 szklanka mleka kokosowego
1 łyżeczka cukru trzcinowego
szczypta soli

1 łodyga rabarbaru
1/4 szklanki naparu z hibiskusa lub dzikiej róży
1 łyżeczka cukru trzcinowego
Przygotowanie:

Do ron­del­ka wsy­pać płat­ki owsia­ne, dodać mleko ko­ko­so­we, cu­kier oraz sól i go­to­wać 5 – 8 minut.
Ra­bar­bar po­kro­ić w kost­kę, dodać napar z hi­bi­sku­sa oraz cu­kier. Go­to­wać 3 – 4 mi­nu­ty.
Go­rą­cą owsian­kę prze­ło­żyć do mi­se­czek, po­da­wać z ra­bar­ba­rem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation