Kuchnia

Śniadania

Owsianka chałwowa z jagodami

Składniki na 1 - 2 porcje:

2/3 szklanki płatków owsianych
2 szklanki mleka roślinnego
1 łyżka syropu klonowego lub trzcinowego cukru
1/4 łyżeczki kardamonu
szczypta soli

2 łyżki tahiny
do podania: jagody i ulubiony słodki syrop
Przygotowanie:

Wszyst­kie skład­ni­ki owsian­ki poza ta­hi­ną wło­żyć do ma­łe­go ron­del­ka i go­to­wać na nie­du­żym ogniu przez 5 – 8 minut, czyli do czasu, aż płat­ki zmięk­ną.
Na ko­niec dodać ta­hi­nę, do­kład­nie wy­mie­szać i na­ło­żyć do mi­se­czek. Po­da­wać razem z dużą łyżką jagód i ulu­bio­nym słod­kim sy­ro­pem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation