Kuchnia

Sweet

Szampańskie galaretki

Składniki:
1 i 1/2 filiżanki szampana
1/2 szklanki wrzącej wody
1 żelatyna

kremowa warstwa
1 puszka skondensowanego mleka
1 szklanka wrzącej wody
1/2 szklanki zimnej wody
1 żelatyna

2 warstwa szampana
1 i 1/2 filiżanki szampana
1/2 szklanki wrzącej wody
1 żelatyna

ozdoby
złote posypki
syrop kukurydziany

Przygotowanie:
Delikatnie wlej szampana do miski.
Odmierz 1/2 szklanki wrzącej wody w osobnym naczyniu, a następnie dodaj 1 opakowanie żelatyny do wody, delikatnie mieszając.
Po połączeniu, wlej mieszaninę wody do szampana i delikatnie wymieszaj.
Podziel galaretkę o smaku szampana do kieliszków. Jeśli chcesz, aby galaretka ustawiła się pod kątem, ustaw ją pod kątem w lodówce.
Gdy galaretka szampana ostygnie, zacznij przygotowywać kremową warstwę.
W misce, połącz mleko skondensowane i 1 szklankę wrzątku. Wymieszaj.
W osobnej misce wymieszaj 1/2 szklanki zimnej wody i 1 opakowanie żelatyny. Zostaw mieszaninę żelatyny na 2-3 minuty. Wlej mieszaninę żelatyny do słodzonego skondensowanego mleka i mieszaj do połączenia.
Podziel kremową warstwę. Powtórz to samo dla warstwy szampana.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation