Kuchnia

Śniadania, przekąski

CZEKOLADOWO-RUMOWA OWSIANKA Z BANANEM
(1 porcja)
3 łyżki otrąb owsianych,
1 szklanka mleka,
2 kostki gorzkiej czekolady,
1 łyżeczka kakao (z niewielkim czubkiem),
1 łyżeczka brązowego cukru,
1 kropla aromatu rumowego,
1 średni banan

Otręby wsypać do rondla, zalać mlekiem i gotować na małym ogniu około 10 minut, aż zmiękną. Jeśli owsianka jest za gęsta, można dolać nieco wody. Następnie dodać posiekaną czekoladę, kakao, cukier, aromat rumowy i pokrojonego w kostkę banana (kilka plastrów zostawić do dekoracji). Dokładnie wymieszać, aż czekolada się rozpuści. Owsiankę nałożyć do miseczki, udekorować odłożonymi wcześniej plasterkami banana i ewentualnie odrobiną posiekanej czekolady.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation