Kuchnia

Desery, ciasta

Czekoladowy pudding z chia


1 szklanka mleka (zwykłego, migdałowego, orzechowego, ryżowego, kokosowego - pół na pół z wodą lub ze zwykłym mlekiem itp.)
3 łyżki nasion chia
2 - 3 łyżki kakao, do smaku
2 - 4 łyżki syropu klonowego, z agawy, golden syrupu, miodu
do podania np. wiśnie w syropie

Do szklanki mleka dodać 3 łyżki nasion chia, kakao i wymieszać. Odstawić na 15 - 20 minut. Po tym czasie zauważycie wyraźnie rozpoczęcie się procesu 'żelowania'. Jeszcze raz zamieszać, dosłodzić do smaku. Przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 5 - 6 godzin lub na całą noc.

Rano zjeść ze smakiem np. z wiśniami w syropie.

Smacznego :-).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation