Kuchnia

Przepisy

SABJI

SKŁADNIKI:

– 1 średnia dynia hokkaido
– 1 spora cukinia
– 3 czerwone papryki
– 5 średnich ziemniaków
– łyżka garam masala
– 1 średni kalafior
– pół kg szpinaku
– łyżeczka curry
– łyżka mielonej kolendry
– łyżeczka mielonego kminu
– sól i pieprz do smaku
– 2 łyżki gęstej części mleka kokosowego
– łyżka czarnuszki

WYKONANIE:

– cukinię i paprykę pozbawić gniazd nasiennych
– wszystkie warzywa pokroić w sporą kostkę i ułożyć na papierze do pieczenia
– piec około 50 minut w 200 stopniach (trzeba sprawdzać warzywa i wyjmować jak zaczną lekko mięknąć – pierwsza dynia, na końcu papryka)
– kalafior podzielić na różyczki i ugotować na półmiękko
– szpinak podsmażyć chwilę na patelni.
– wszystkie warzywa przełożyć do garnka, dodać przyprawy i mleko i delikatnie wymieszać
– dodać pół szklanki wody
– zagotować na małym ogniu
– doprawić solą i pieprzem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation