Kuchnia
Przepisy
Krem z ciecierzycy
Składniki:
300 g ciecierzycy
1 l bulionu warzywnego
1 cebula
1 marchewka
3 ząbki czosnku
tymianek
sól
pieprz
Najnowsze wpisy
Sola z piekarnika
Jajka z pieczarkami w kokilkach
Makaron przepisu Magdy
Chłodnik Eweliny
Koperkowa Łucji
Archiwa
Październik 2016
Wrzesień 2016
Sierpień 2016
Lipiec 2016
Czerwiec 2016
Maj 2016
Kwiecień 2016
Marzec 2016
Luty 2016
Styczeń 2016
Grudzień 2015
Listopad 2015
Październik 2015
Wrzesień 2015
Sierpień 2015
Lipiec 2015
Czerwiec 2015
Maj 2015
Kwiecień 2015
Marzec 2015
Luty 2015
Styczeń 2015
Grudzień 2014
Listopad 2014
Październik 2014
Wrzesień 2014
Sierpień 2014
Lipiec 2014
Czerwiec 2014
Maj 2014
Kwiecień 2014
Marzec 2014
Luty 2014
W czasie…
Październik 2016
P W Ś C P S N
« Wrz
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Jestem na….
blogi kulinarne
Nowy
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Najnowsze komentarze
Pychotka o Szaszłyki wieprzowe
admin o Szaszłyki wieprzowe
ZUPY
Krem z ciecierzycy
0 Comments
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Krem z ciecierzycy to nasza dzisiejsza pozycja. Do jego wykonania potrzebujesz: ciecierzycy, bulionu warzywnego, cebuli i marchewki.
Składniki:
300 g ciecierzycy
1 l bulionu warzywnego
1 cebula
1 marchewka
3 ząbki czosnku
tymianek
sól
pieprz
Sposób wykonania:
Obraną cebulę oraz marchewkę pokroić na mniejsze kawałki.
Czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do garnka z rozgrzaną oliwą z oliwek.
Lekko go poddusić po czym dodać warzywa i razem trzymać chwilę na średnim ogniu.
Wówczas zalać całość bulionem warzywnym.
Dodać ciecierzycę, którą należy moczyć wcześniej w wodzie, najlepiej przez całą noc.
Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.
Wówczas zdjąć rondelek z ognia i całość zmiksować na gładki, jednolity krem.
Doprawić go do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem.
MA==