Kuchnia

Desery

Skladniki:
(na 4 porcje)
4 żółtka (o temperaturze pokojowej)
80g drobnego cukru
250g mascarpone (zimne)
3 czubate łyżki puree z dyni
250 ml mocnej kawy (2 lyzeczki kawy rozpuszczalnej + 1.5 lyzeczki cukru)
1 łyżeczka ekstraktu migdalowego
biszkopty savoiardi, okolice 15 sztuk, zaleznie od wielkosci
kakao do posypania
Przygotuj dwie miski. W jednej ubij lekko mascarpone. W drugiej żółtka z cukrem na puszystą, jasną masę.
Do miski z mascarpone dodaj puree z dyni oraz ubite wcześniej żółtka z cukrem. Całość delikatnie wymieszać do połączenia się składników.
Kawę i ekstrakt przelej do szerokiego naczynia. Biszkopty (przekrojone, jesli sa za dlugie do wybranych pucharkow) maczaj kawie i układaj w pucharkach, nakladaj krem. Powtarzaj warstwy. Wierzch posyp kakao. Gotowe desery zostaw w lodówce na 2-3 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation