Kuchnia

Desery

SKŁADNIKI :
3 dojrzałe kiwi
350 g jogurtu greckiego, gęstego
1 łyżeczka żelatyny
50 g czekolady deserowej
2 łyżki cukru
1 galaretka zielona
bita śmietana do dekoracji
prażone migdały, czekolada, borówki do dekoracji
PRZYGOTOWANIE :
Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance wody, studzimy. Czekoladę trzemy na wiórki.
Jogurt mieszamy z cukrem i czekoladą oraz rozpuszczoną żelatyną, rozkładamy do pucharków i chłodzimy.
Galaretkę rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklance wody. Kiwi obieramy, mielimy blenderem na papkę i mieszamy z galaretką. Kiedy ostygnie wylewamy ją na desery i ponownie chłodzimy.
Po całkowitym zastygnięciu dekorujemy je bitą śmietaną i prażonymi migdałami.
Podajemy schłodzone.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation